Döner Harju Cityn keittiössä käytössä biokaasu
Döner Harju tuli tutuksi helsinkiläisille hyvän ruuan ystäville jo vuonna 2014, kun ravintola avasi ovensa Helsingin Kalliossa.
Döner Harjun liikeidea on yksinkertainen: ravintola haluaa tarjota käsintehtyä, tuoreista raaka-aineista valmistettua kebabia. Kysynnän kasvettua Döner Harju avasi toisen ravintolan Helsingin keskustaan joulukuussa 2017.
Faktat
Ravintola Döner Harju Helsingissä
Biokaasu käytössä kahdeksassa kebab-grillissä ja keittiötasossa
Biokaasun valinnan kriteerit: lämmön hallittavuus, ekologisuus ja kustannustehokkuus
Biokaasu Döner Harjun keittiössä
Kalliossa Döner Harju käyttää kokkaamiseen nestekaasua. Kaasunjakeluverkostoon liittymistä selvitettiin myös Kalliossa, mutta kustannus kaasuliittymän rakentamisesta olisi noussut liian suureksi tarvittavien kaivuutöiden osalta. Citycenterissä puolestaan ravintolan oli helppo ottaa biokaasu käyttöön, sillä rakennuksesta löytyi jo entuudestaan kaasuputket. Citycenteristä löytyy isompi ravintolamaailma, josta voitiin vetää kaasuputket suoraan myös Döner Harju Cityyn.
Döner Harju Cityn keittiöstä löytyy 8 isoa kebab-grilliä ja kaasulla toimiva keittotaso. ”Kaasu on ihan ehdoton keittiöön. Olen itse vanhan koulukunnan tyyppejä enkä tykkää käyttää induktiota. Kaasuhella on mielestäni paras mahdollinen vaihtoehto, sillä kaasussa lämpö on helpommin hallittavissa. Induktio on ärhäkkä, kun taas kaasu on lempeämpi ja kevyempi. Lämmönsäätely on mielestäni miellyttävämpää”, perustelee ravintoloitsija Jari Lönnberg kaasun käyttöä ravintolan keittiössä.
Lönnbergin mukaan kaasun etu on myös sen helppous. Nestekaasupulloja kun tulee vaihtaa aika ajoin. ”Nestekaasupulloja saa olla vain kaksi per liikehuoneisto, niin meille se olisi aika mahdottomuus toteuttaa 8 grillin kanssa. Käytännöllisesti biokaasu on paljon parempi vaihtoehto ja lisäksi biokaasu on hiilineutraalia energiaa”, summaa Lönnberg.
Ekologisuus tärkeänä tekijänä
Rakennusvaiheessa Lönnberg keskusteli biokaasun käyttöönoton mahdollisuudesta Auris Energian kanssa: ”Teimme muun muassa hintavertailua maakaasun ja biokaasun eroista, ja tietenkin päädyttiin vihreämpään valintaan.” Biokaasun käyttö tulee loppupelissä maakaasua edullisemmaksi, sillä biokaasun käytöstä ei tarvitse maksaa maakaasulle tyypillisiä veroja ja muita veroluontoisia maksuja. On siis helppoa valita vihreä.
Döner Harju panostaa ekologisuuteen myös muuten ravintolansa toiminnassa: ”Meillä on suomalaiset lihat käytössä, ja muutenkin kesällä yritetään käyttää suomalaisia vihanneksia. Ravintolasta löytyy myös kierrätystavaraa ja yritämme muutenkin ajatella ekologisesti. Uskomme, että asiakkaatkin arvostavat sitä.” Biokaasu oli siis luonnollinen valinta ympäristöstään huolehtivan ravintolan keittiöön.
Tutustu menestystarinoihimme
-
Ekbergin leipomon kaasu-uunit lämpiävät biokaasulla
Tutustu menestystarinaan: Ekbergin leipomon kaasu-uunit lämpiävät biokaasulla -
Ravintola Yes Yes Yes suosii biokaasua
Tutustu menestystarinaan: Ravintola Yes Yes Yes suosii biokaasua -
Biokaasu ravintolakäytössä – Lapland Hotels Bulevardi
Tutustu menestystarinaan: Biokaasu ravintolakäytössä – Lapland Hotels Bulevardi